Veiligheidstips Winterzwemmen

Safety Note: never do the Wim Hof breathing in or close to water! / Doe de Wim Hof ademhaling nooit in of naast water!


1. GA NOOIT ALLEEN

2. Leg je kleren neer op de volgorde dat je ze aantrekt zodat je je snel weer kan aankleden. Snel afdrogen en aankleden nadat je uit het water komt is belangrijk.

3. Droog je lichaam goed af na het zwemmen/dippen.

4. Doe ademhalingsoefeningen voordat je het water in gaat. Nooit in het water.
U kunt natuurlijk ademhalingsoefeningen doen in de buurt van het water voordat u erin gaat, bijvoorbeeld op het strand, maar zorg ervoor dat u ver genoeg van de rand bent dat u er niet in kunt vallen. Zorg er ook altijd voor dat u zich tijdens het ademwerk in een veilige omgeving bevindt. Controleer of er geen obstakels in de buurt zijn waaraan u bijvoorbeeld uw hoofd zou kunnen stoten. Het is ook aan te raden om het ademwerk liggend te doen.
Ik raad je aan de Wim Hof ademhalingstechnieken te gebruiken om je voor te bereiden op de kou. Er zijn vele ademhalingstechnieken beschikbaar, maar Wim is de enige echte meester van de kou.

5. Warm voldoende op voor dat je gaat fietsen of rijden i.v.m. after drop. Warm jezelf ook langzaam op. Als je jezelf te snel opwarmt kan dit zorgen voor scheurtjes in je bloedvaten. Ik raad je aan om de horse stance te doen om op te warmen.

6. Neem een thermos met warme thee mee voor na het dippen. Iets zoets te eten bijvoorbeeld chocolade helpt ook.

7. Je kunt jezelf timen zodat je weet hoe lang je in het water zit. Bouw de tijd langzaam op (als je dat wil). In het begin is 2min meer dan voldoende.
De tijden kunnen worden gebruikt als een indicator, maar vergeet niet dat de omstandigheden elke keer dat je het water in gaat anders zijn. Slaap, voeding, stressniveau, buitentemperatuur, watertemperatuur en nog veel meer aspecten kunnen van invloed zijn op hoe je de kou ervaart. Dus als je de ene dag 2 minuten doet, hoeft dat niet te betekenen dat je dat de volgende dag weer kunt. Het is heel belangrijk om te luisteren naar en te reageren op je lichaam en je eigen grenzen.

8. Warm jezelf langzaam op, dit voorkomt scheurtjes in je bloedvaten en je krijgt minder last van een after drop.

9. Bij zwemmen blijf langs de kant zodat als u een kramp zou krijgen kunt u makkelijk uit het water komen.

10. Bij donker of mist: neem een hoofdlamp mee zodat je zichtbaar bent in het water.

11. zwem nooit tijdens een onweersbui.

12. Heb je specifieke gezondheidsklachten is het handig om dat te delen met je medezwemmers zodat zij op de hoogte ervan zijn.

Last but not least: Vergeet niet om te genieten. Vind je innerlijke rust - geniet van de natuur en open je zintuigen.Voor meer info kijk naar mijn workshops of stuur mij een mail: rejuveniced@gmail.com


De antwoorden op de volgende vragen volgen nog:
Wat is Wim Hof Breathing?
How adem je in het water?
Wat is een afterdrop?
Wat is de horse stance?


GA NOOIT ALLEEN KOU WATER ZWEMMEN

 

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram